Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 30 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský záměr – Založení malého podniku
Zhořová, Monika ; Taranza,, Luboš (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu na založení malého podniku, jehož hlavní činností je prodej cukrovinek ze želé a jiných sladkých bonbónů – Le Bonbon v blízkosti centra města Brna. Práce je rozdělena do tří částí – teoretickou, analytickou a praktickou část.
Stanovení Staphylococcus aureus a Bacillus cereus v cukrářských výrobcích
Vdolečková, Monika ; Necidová,, Lenka (oponent) ; Šárka,, Bursová (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zaměřuje na popis bakterií Bacillus cereus a Staphylococcus aureus, jakožto bakterií, které mohou kontaminovat suroviny ať už rostlinného či živočišného původu. Obě tyto bakterie se mohou vyskytovat v půdě, ve vodě, ale můžeme se s nimi i setkat na naší pokožce. Tato skutečnost může napomáhat kontaminaci při výrobě cukrářských výrobků. V experimentální části byly zpracovány odebrané vzorky vánočního cukroví. U vánočního cukroví byla sledována přítomnost výše zmíněných bakterií a u vzorků, kde byla přítomnost bakterií prokázána, byly dále detekovány geny kódující produkci toxinů. Ze stanovených výsledků vyplývá, že vánoční cukroví z tržní sítě i domácí výroby není hlavním zdrojem S. aureus, ale jsou možným zdrojem toxigenních kmenů bakterie B. cereus.
Podnikatelský záměr pro rozvoj cukrárny
Réblová, Monika ; Ing.Irena Adamusová (oponent) ; Konečná, Zdeňka (vedoucí práce)
Hlavním cílem diplomové práce je návrh strategie malé cukrárny. Práce navrhuje změny, které by pomohly cukrárně v jejím dalším rozvoji. Nejdříve je práce zaměřena na teoretické poznatky, které jsou následně v praktické části využity při analýze současného stavu.
Podnikatelský plán na založení cukrárny s ruční výrobou v Šumperku
Rambousková, Ivona ; Ptáček, Roman (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení cukrárny s ruční výrobou ve městě Šumperk. První, teoretická část práce, je zaměřena na vymezení základních pojmů v oblasti myšlenky a vymezení činnosti, podnikatelského plánu a jeho struktury, zejména pak analytických a evaluačních metod využitých ve druhé kapitole. Analytická část práce obsahuje zpracování analýz vnějšího, oborového a vnitřního prostředí za pomocí sběru sekundárních a primárních dat formou vlastního marketingového průzkumu u potencionálních zákazníků. Návrhová část detailněji vypracovává zvolenou strategii a navazující dílčí části plánu pro založení cukrárny tak, aby byl projekt realizovatelný a životaschopný.
Podnikatelský plán na založení cukrárny s ruční výrobou v Šumperku
Rambousková, Ivona ; Ptáček, Roman (oponent) ; Bumberová, Veronika (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení cukrárny s ruční výrobou ve městě Šumperk. První, teoretická část práce, je zaměřena na vymezení základních pojmů v oblasti myšlenky a vymezení činnosti, podnikatelského plánu a jeho struktury, zejména pak analytických a evaluačních metod využitých ve druhé kapitole. Analytická část práce obsahuje zpracování analýz vnějšího, oborového a vnitřního prostředí za pomocí sběru sekundárních a primárních dat formou vlastního marketingového průzkumu u potencionálních zákazníků. Návrhová část detailněji vypracovává zvolenou strategii a navazující dílčí části plánu pro založení cukrárny tak, aby byl projekt realizovatelný a životaschopný.
Studium vybraných technologických vlastností lékořicové hmoty
Gajdušek, Martin ; Vítová, Eva (oponent) ; Vespalcová, Milena (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem vybraných technologických vlastností lékořicové hmoty. Mikroskopickým pozorováním bylo zjištěno, že při obsahu více než 10 % rozvařených škrobových zrn nebo při obsahu více než 30 % nenabobtnalých zrn nedosahuje hmota požadovaných vlastností pro další zpracování. Technologický úbytek během sušení je závislý především na čase, avšak i na umístění v sušárně, a to jak výškově, tak prostorově. Nejvyššího technologického úbytku bylo dosaženo především v nejvyšších polohách v sušárně. Kapalinovou chromatografií bylo stanoveno 11,8 % glukózy, 9,2 % fruktózy, 23,3 % sacharózy v lékořicové hmotě před vařením; 11,9 % glukózy, 9,4 % fruktózy, 22,6 % sacharózy v uvařené hmotě; 12,7 % glukózy, 10,8 % fruktózy a 20,1 % sacharózy v usušených lékořicových výrobcích.
Rodinný dům s provozovnou
Dýnková, Eliška ; Hobzová, Klára (oponent) ; Maceková, Věra (vedoucí práce)
Tématem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace novostavby rodinného domu s funkčně oddělenou provozovnou cukrárny, která tvoří samostatnou provozní i funkční jednotku (má samostatný vstup). Objekt se nachází v nezastavěné lokalitě obce Prace v katastrálním území Prace, Brno-venkov na parc. č. 776/7 a 776/8. Pozemky se nachází na ulici Blažovská. Jedná se o dvoupodlažní rodinný dům s částečným podsklepením a valbovou střechu malého sklonu. Součástí této novostavby je také venkovní sklad a otevřené garážové stání s plochou střechou, která tvoří prostor terasy v druhém nadzemním podlaží. Dvě terasy se nachází i v prvním nadzemím podlaží. Rodinný dům je dominantní stavbou díky sloupům nesoucí terasu a balkon na východní straně a tvoří podpůrnou konstrukci pro valbovou střechu, dále díky francouzským oknům od firmy RI- okna, navrženým v obou podlažích a dekorativnímu podbití střechy a dělících pásů z polystyrenu od firmy JKR GROUP. Objekt má dva hlavní samostatné vstupy a dva vstupy vedlejší. Hlavní vstup do rodinného domu se nachází v úrovni prvního nadzemního podlaží, kde jsou navrženy kuchyň se vstupem na terasu, obývací pokoj, hygienické zařízení a dále třeba prádelna se vstupem na zahradu. Hlavní vstup do provozovny cukrárny se nachází taktéž v úrovni prvního nadzemního podlaží a je řešen jako bezbariérový. Součástí cukrárny je sklad, toaleta a kuchyňka pro dvoučlenný personál. Druhé nadzemní podlaží tvoří hygienické zařízení, pokoje a ložnice s šatnou a přístupem na terasu. V suterénu se nachází technická místnost, hygienické zařízení, sklady, sklep a posilovna. V rámci provozu cukrárny je navrženo venkovní parkovací stání pro 3 automobily a jedno stání pro osoby ZTP a ZTPP.
Penzion pro seniory
Doležal, Petr ; Utíkal, Aleš (oponent) ; Utíkalová, Ivana (vedoucí práce)
V diplomové práci je řešena novostavba penzionu pro seniory. Tato diplomová práce má za cíl vypracovat projektovou dokumentaci pro provádění stavby. Jedná se o samostatně stojící objekt na rovinatém pozemku. Penzion má jedno podzemní a tři nadzemní podlaží. V podzemním podlaží se nachází technické vybavení penzionu a sklady. V prvním nadzemním podlaží jsou umístěny služby pro veřejnost (cukrárna a kavárna, manikúra a pedikúra, lékárna a kadeřnictví), dále je zde jídelna, zázemí penzionu včetně kanceláře a recepce. Druhé a třetí nadzemní podlaží je určeno pro ubytování seniorů v jednolůžkových a dvoulůžkových bytech. Dále jsou zde společenské místnosti a zázemí penzionu. Nosnou konstrukci tvoří keramické zdivo tloušťky 250 a 300 mm a železobetonové sloupy. Zdivo a sloupy jsou založeny na základových pasech z prostého betonu a na betonových patkách. Penzion je zastřešen dvouplášťovou šikmou střechou s nosnou konstrukcí z dřevěných příhradových vazníků. Fasáda objektu je z části řešena jako provětrávaná. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem.
Obnova zámku a panského dvora ve Vážanech nad Litavou
Machová, Kamila ; Marek, Jiří (oponent) ; Šindlar, Jiljí (vedoucí práce) ; Struhala, Karel (vedoucí práce)
Cílem této práce je obnova zámku a panského dvora ve Vážanech nad Litavou. Tento objekt se nachází ve středu jižní části obce Vážany nad Litavou, na hlavní ulici. Objekt je situován zhruba do středu řady usedlostí na západní straně této ulice. Objekt je členitá nárožní budova. Stavba není kulturní památkou, ale v rámci této práce se snažíme ke stavbě přistupovat, jako by byla kulturní památkou. Historie objektu není příliš zdokumentována a první písemné zmínky pochází z roku 1643. Jezuité v 16. století postavili ve Vážanech nad Litavou nejen hospodářský objekt, ale i zámek v nárožní poloze, který je zčásti patrový a z části přízemní. V 19. století se zámek přeměňuje na klasicistní. Po roce 1945 byl celý objekt zkonfiskován a propadl ve prospěch státu. O 5 let později dostalo zámek do správy nově založené jednotné zemědělské družstvo. V budově byly vytvořeny kanceláře družstva a v patře dvě bytové jednotky, které později nahradily pouze skladové prostory. Dnes slouží budova zámku potřebám různých soukromých institucí a zůstala v podobě, jakou získala za Linhartů na počátku 19. století. Cílem mého návrhu je obnovit stavbu tak, aby znovu sloužila veřejnosti. Zásah do vnějšího vzhledu z uliční části se projeví výměnou a zvýšením krovů v pravém i levém křídle budovy, výměnou střešní krytiny, přidáním střešních oken a výměnou stávajících oken za okna šestitabulková. Objekt dostane novou fasádu. Vzhled budovy ze strany ode dvora bude doplněn o obdélníkovou přístavbu z oceli se skleněnou fasádou a zdobenou výtvarnou vitráží. Tato přístavba bude obsahovat nové schodiště.
Knihovna
Kavečková, Hana ; Jelínek, Petr (oponent) ; Struhala, Karel (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá návrhem a vypracováním projektové dokumentace veřejné knihovny v Ivanovicích na Hané. Stavba je navržena jako čtyřpodlažní objekt s částečným podsklepením. Půdorys budovy tvoří obdélník. Objekt je zastřešen jednoplášťovou vegetační plochou střechou. V suterénní části převažuje plošně plocha archivu a technického zázemí budovy. V prvním podlaží nadzemní části se nachází část pro veřejnost i zaměstnance. Oddělenou částí je provoz cukrárny, který má samostatné hygienické zázemí pro zaměstnance i veřejnost. Nachází se zde prostorná vstupní hala, ze které je přístup do jednotlivých podlaží. Ve druhém nadzemním podlaží se nachází volný výběr knih i dětské oddělení a nad prostorem cukrárny je přednáškový sál se zázemím. Ve třetím nadzemním podlaží se nachází ředitelství knihovny a studovny s čítárnou. Na všech podlažích je hygienické zázemí pro veřejnost. Nosnou konstrukci objektu tvoří monolitický železobetonový skelet, který je vyplněn zdivem z akustických keramických bloků v nadzemních podlažích. V suterénu tvoří nosnou konstrukci železobetonové stěny a stěny ze ztraceného bednění. Stropy jsou zhotoveny z železobetonových předpjatých panelů. Objekt je založen na základových patkách a v části výtahových šachet je základovou konstrukcí železobetonová deska. Obvodové zdivo je zatepleno v suterénní části XPS polystyrenem, v nadzemní části deskami z minerální vaty a provětrávanou fasádou.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 30 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.